Pikavippi ilman luottotietoja

Luottotiedot voi menettää monesta syystä ja aina se ei ole edes itsestä kiinni vaan luottotiedot voi menettää jos esimerkiksi puoliso jättää oman osuutensa vuokrasta maksamasta. Kyse voi myös olla omasta huolimattomuudesta talouden hoidossa. Ikävää maksuhäiriömerkinnässä on se, että merkintä pysyy luottotiedoissa 2-3 vuotta. Lainan saaminen ilman luottotietoja on yleensä lähes mahdotonta. Luottotiedot tarkistetaan yleensä automaattisesti aina lainan haun yhteydessä ja maksuhäiriömerkintä estää lainan saamisen. Lainan saamiseen vaikuttavat myös muut seikat kuten:

  • työtilanteesi
  • tulot ja velat
  • asunto 
  • perhe
  • lainahistoria

Riippuen lainantarjoasta myös hakijan nuori ikä saattaa vaikuttaa lainapäätökseen. Jotkun lainantarjoajat eivät esimerkiksi anna lainaa lähtökohtaisesti alle 20-vuotiaille ollenkaan.

Kuinka parantaa luottotietoja?

Onneksi luottokelpoisuuden parantamiseen on olemassa keinoja joihin voit itse vaikuttaa. Voit parantaa luottokelpoisuuttasi maksamalla laskusi aina ajallaan, maksamalla velkasi pois ja lisäksi esimerkiksi hankkimalla vakituisen työpaikan. 

Työnantajasi luottoluokitus saattaa myös vaikuttaa lainansaantiin, joten sekin on hyvä ottaa huomioon lainaa hakiessa.

Voit myös saada lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta mikäli sinulla on omaisuutta ja sinun on mahdollista käyttää tätä vakuutena lainaa vastaan. Myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voi olla helpompaa saada lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. 

Lisäksi kaikki seikat, jotka tekevät elämästäsi vakaamman auttavat lainansaannissa. Älä esimeriksi muuta liian usein ja mikäli olet parisuhteessa kannattaa harkita naimisiinmenoa.

Voiko luottotiedoton saada lainaa?

Uuden lainan ottoa kannattaa aina harkita tarkkaan, jotta tilanne ei pääse eskaloitumaan entisestään. Onneksi luottotiedottomillekin on tarjolla muutama lainantarjoaja. Tällainen lainantarjoaja on esimerkiksi Tando. Tandolta voit hakea lainaa 1-6000 euroa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Lainalle täytyy kuitenkin löytyä takaaja ja sinulla täytyy olla maksukykyä maksaa laina takaisin.