Pieni pikavippi

Suomessa pikavippien edeltäjänä toimi 1900-luvun alussa vekseli. Se oli lyhytaikainen laina, jossa oli korkeat korot ja se sisälsi usein myös muita maksuja. Näitä vekseleitä kutsuttiin usein myös vippivekseleiksi ja siitä onkin voinut tulla nykykielessä käytössä oleva pikavippi termi.

Vekselit jäivät kuitenkin pois käytöstä 2000-luvun alussa ja muutaman vuoden kuluttua tästä sen tilalle tulivat tekstiviestillä haettavat pikavipit. Meno oli aika villiä ja lainarahan saaminen onnistui jopa ilman tunnistautumista. Sen aikainen lainsäädäntö mahdollisti tällaiset käytännöt. Korotkin olivat päätä huimaavia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Vaikka meno vaikutti aika villille oli siinäkin ajassa hyvät puolensa. Rahaa sai oikeasti todella nopeasti ja helposti lainattua jos tarve yllätti.

Tarjontaa oli 2000-luvun alussa paljon ja useat yhtiöt tarjosivat lainaa. Markkina oli todella dynaaminen. Nyt tullessamme 2020-luvulle pieniä pikavippejä tarjoaa enää kourallinen yhtiötä ja hakuprosessi on yhtä jäykkä ja hidas kuin kymmenien tuhansien eurojen lainahakemusta tehdessä.

Mistä pieni pikavippi heti tilille?

Lainsäädäntö on nykyisin Suomessa tiukkaa ja monet yhtiöt ovat poistuneet alalta kokonaan. Kuluttajille ei ole tiukentuneen ja järjettömän tiukan sääntelyn jälkeen jäänyt juuri vaihtoehtoja nopeaa ja pientä lainantarjoajaa valittaessa.

Välillä pieni lainan tarve voi kuitenkin yllättää meistä kaikkein järjestelmällisimmänkin. Kuluttajien onneksi kaikesta kurituksesta on selvinnyt edes muutama yhtiö, jotka vielä tarjoavat pientä pikavippiä. Niistä voimme suositella erityisesti Credit Star:ia ja Vippi.fi:tä.